A fotóiskoláról

A FotóSarok Oktatóközpont a fényképezés nyelviskolája, ahol minden érdeklődő megtalálja a számára szükséges ismereteket ahhoz, hogy örömöt és élményt okozzon magának és barátainak a képalkotás nyelvén keresztül.

Oktatásaink nem elsősorban a hivatásos fényképész szakmára vágyóknak szólnak, bár tananyagunk maradéktalanul tartalmazza az állami fényképész képzés minden elméleti és gyakorlati elemét is. Hallgatóink közé elsősorban azokat várjuk, akiknek nem a számlaképességre jogosító papír megszerzése a céljuk, hanem a mindennapos gyakorlati helyzetek ötletes, kreatív, látványos, egyedi, ugyanakkor technikailag is kiváló fotómegoldásainak megismerése. Foglalkozásainkon ötvözzük a hagyományos és klasszikus fényképész ismeretek elsajátítását a modern technikai és kompozíciós elvek megismertetésével és gyakorlásával.

Különböző szinteken induló és eltérő hosszúságú tanfolyamainkon minden érdeklődő megtalálja a számára legalkalmasabb képzést az egészen kezdőtől – aki csak a nyaralásáról szeretne látványos képeket – a nagyobb gyakorlattal rendelkező haladóig, aki a modell és reklámfotóban sajátítaná el az igazán profik technikáját.

Oktatóink a szakma kiváló ismerői, akik nem csak önálló művészi alkotásra képesek, hanem tudásuk szeretetteljes átadására is.