Termékeink

Hírlevél megrendelése

Partnereink

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Címlap


Canon EF 200mm f/2L IS USM - EF 800mm f/5.6L IS USM

2008-01-24 0:00
A Canon ma mutatja be két új professzionális EF objektívét, az EF 200mm f/2L IS USM és az EF 800mm f/5.6L IS USM modelleket.
A Canon legújabb, négyfokozatú képstabilizátorával felszerelt modellek L sorozatú lencsetaggal és felépítéssel garantálják az első osztályú teljesítményt és a megbízható működést.
Nagyméretű f/2 blendéjével az EF 200mm f/2L IS USM azoknak a fotósoknak jelent vonzó megoldást, akiknek az átlagosnál nagyobb fényerejű objektívre van szükségük, például beltéri sportesemények rögzítéséhez vagy portréképek kéészítéséhez.
Az új, továbbfejlesztett modell az EF 200mm f/1.8L USM modellhez képest tartalmaz még egy kör alakú fényrekeszt a blendén, valamint egy fluorit lencsetagot - ez utóbbi a kromatikus aberráció, azaz a színhiba kiküszöbölésében nyújt segítséget.
Emellett a kialakítása is könnyebb és kompaktabb.
A Canon szuper-teleobjektív termékcsaládját gazdagító EF 800mm f/5.6L IS USM a piacon elérhető EF objektívek közül a leghosszabb gyújtótávolsággal rendelkezik.
Minden bizonnyal népszerű lesz a sport-, hír-, és természetfotókat készítő fotósok körében, mivel elég könnyű ahhoz, hogy kézből is lehessen használni.
A fluorit és UD üvegből készült lencsetagoknak, valamint a számos új optikai technológiának köszönhetően mindkét objektív kivételes képminőséget kínál a fotósoknak - akár külön, akár a Canon EF 1,4x extenderrel együtt használják őket.

A Canon EF 200mm f/2L IS USM legfontosabb jellemzői:

4 fokozatú képstabilizátor két üzemmóddal
1 fluorit és 2 UD lencsetag
Gyűrűs felépítésű USM autofókusz folyamatos kézi élességállítással
Kör alakú fényrekesz a blendén a háttér elmosásához
Supra Spectra borítás a szellemképesedés és a csillogás csökkentésére
Magnéziumötvözetből készült váz - 2,52 kg

A Canon EF 800mm f/5.6L IS USM legfontosabb jellemzői:

4 fokozatú képstabilizátor két üzemmóddalí
2 fluorit, 1 UD és 1 Super UD lencsetag
Gyűrűs felépítésű USM autofókusz folyamatos kézi élességállítással
Supra Spectra borítás a szellemképesedés és a csillogás csökkentésére
Magnéziumötvözetből készült váz - 4,5 kg

Mindkét objektív kialakítása biztosítja a védelmet a portól, esőtől és a párától.

Képstabilizátor:

A négyfokozatú képstabilizátor jelentősen javítja mindkét objektív teljesítményét rossz fényviszonyok között.
Azok a fotósok, akik állvány nélkül 1/1000 másodperces exponálási idővel fényképeznek, a képstabilizátor bekapcsolásával 1/60 másodperces exponálási idővel is hasonlóan éles képet kapnak.
Mozdulatlan téma fényképezésénél az egyes üzemmód a kép mozgását a vízszintes és függőleges tengely mentén is korrigálja.
Vízszintesen mozgó téma követésénél a kettes mód kikapcsolja a függőleges korrekciót és megakadályozza a téma visszahúzódását a keretbe.
A képstabilizátor automatikusan kikapcsol, ha a fényképezőgépet állványra erősítjük azért, hogy ne jöjjön létre visszacsatolás a képstabilizátor érzékelője és a belső motor vibrációja között.

L sorozatú optika:

Mindkét objektív új optikai rendszert alkalmaz, amely kisebb lencsemérettel még élesebb képek készítését teszi lehetővé.
A fluorit, UD (ultraalacsony szórású) és Super UD üvegből készült lencsetagok kombinációjával megszüntethető a másodlagos kromatikus aberráció, ezzel javul a kép élessége és kiküszöbölhetők az összemosódó színek.
A Canon szabadalommal védett Super Spectra lencsetag-borítása csökkenti a lencse felszínének tükrözését, így a végeredmény egy természetes színegyensúlyú, torzitásmentes kép lesz.

Könnyű felépítés:

Az objektívek részegységei magnéziumötvözetből készültek, amely jelentősen csökkenti azok tömegét és méretét.
A mindössze 2,52 kg-os EF 200mm f/2L IS USM kategóriájának legkönnyebb vázával büszkélkedhet.
Gyújtótávolsága ellenére az EF 800mm f/5.6L IS USM körülbelül azonos hosszúságú, mint az EF 600mm f/4L IS USM (vagyis 461mm), viszont 860 grammal könnyebb.
A Canon Kyosei filozófiájának jegyében - melynek lényege, hogy minél nagyobb harmóniában éljünk a környezettel - az objektívek kizárólag ólommentes üvegből készülnek.

Kiváló használhatóság:

Számos funkció segíti még a fotósok munkáját.
Mindkét objektív elején egy AF-leállító gomb található, amellyel az autofókusz ideiglenesen kikapcsolható.
Az EOS 40D, EOS 5D, EOS-1D Mark III, valamint az EOS-1Ds Mark III modellek esetében a leállító gomb úgy is konfigurálható, hogy vezérelje az AF üzemmódot, a képstabilizátort és az AE rögzítést.
Az EF 200mm f/2L IS USM és az EF 800mm f/5.6L IS USM ezen felül tartalmaz egy fókusz-előbeállítási funkciót is, amely elektronikus formában megjegyzi a felhasználó által kiválasztott fókuszpozíciót, amely elsősorban sport- és természetfotók esetében hasznos.


Vissza   |   Hírarchívum


Keresés


Kosár

jelenleg 0 terméket tartalmaz
összesen 0 Ft értékben

Bejelentkezés

e-mail:
jelszó:
  Regisztráció
  Elfelejtett jelszó
(C) FotóSarok - vizuális szolgáltató központ, Minden jog fenntartva.
E-mail:
Telefon: +36 30 663 2900  |  1092 Budapest, Erkel utca 6.