Termékeink

Készletkisöprés
DSLR
Canon
Nikon
Tartozékok
Markolatok
Kompakt fényképezőgépek
MILC fényképezőgépek
Objektívek
Fix gyújtótávolságú
Canon bajonett
Nikon bajonett
Zoom
Canon bajonett
Nikon bajonett
Telekonverter
Közgyűrűk, előtétlencsék
Objektívsapkák
Napellenzők
Vakuk és lámpák
Rendszervakuk
Vakukioldók
Fényformálók
Tartozékok
LED lámpák
Top termékek
Akciókamerák
Videókamerák
Tartozékok
GoPro tartozékok
GoPro
DJI termékek
Feiyu-tech
Használt cikkek
Objektívek
Fix gyújtótávolságú
Zoom
Állványok
Táskák, tokok, hátizsákok
Think Tank
Lowepro
Lowepro
Case Logic
Case Logic
Vanguard
Vakuk
Markolatok
Memóriakártyák
CF kártyák
SD kártyák
microSD kártyák
Pendrive
Tartozékok
Ajándékutalványok
Energiaellátás
Akkumulátorok
Elemek
Töltők
Jupio
Tisztítókellékek
Objektívhez
Fényképezőgéphez
Állványok
Egylábú állványok
Háromlábú állványok
Állványfejek
Különleges állványok
SIRUI
Készleten lévő állványok
Táskák, tokok, hátizsákok, mellények
Táskák
Hátizsákok
Videótáskák
Tokok
Mellények
Tartozékok
Think Tank
Lowepro
Case Logic
Vanguard táskák
Távcsövek
Szűrők
UV szűrők
Protector szűrők
Lapszűrők
Cirkulár polár szűrők
ND szűrők
Tartozékok
Infra szűrők
White Balance szűrők
Tartozék
Stúdiótechnika
Vakuk, vakuszettek
Lámpák
Fényformálók
Fénymérők
Hátterek
Tartozékok
Állványok
Könyvek, folyóiratok
Magazinok
Könyvek
Kiemelt termékek
Tanfolyamok, túrák
Általános tanfolyamok
Bannerek-01

Hírlevél megrendelése

Partnereink

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Címlap


Canon EOS-1D Mark IV - Sajtóközlemény

2009-10-20 0:00
London, 2009. október 20. – A Canon ma bejelentette az új EOS-1D Mark IV piacra hozatalát.
Az EOS-1D Mark IV gyors, digitális SLR (DSLR) fényképezőgép professzionális fotósok számára, hogy megörökíthessék a pillanatok tört részét nagy felbontásban, a legkritikusabb körülmények között is.
Sportesemények, tudósítások és természet fotózására egyaránt ideális, mert a Canon EOS-1D Mark IV gyorsan és hatékonyan készít nagy- felbontású képeket. Ideális fényképezőgép olyan fotósoknak, akiknek megbízhatóságra van szükségük a gyorsan pergő események között, izgalmas helyzetekben.

A fejlesztésnél figyelembe vették a professzionális fotósoktól érkező visszajelzéseket is. A EOS-1D Mark IV a 16,1 megapixeles Canon APS-H CMOS képérzékelővel működik.
A kettős DIGIC 4 processzor teszi lehetővé a nagyfelbontású sorozatok felvételét 10 kép/másodperc sebességgel, és biztosít olyan nagy érzékenységet, amilyet Canon fényképezőgépben még eddig nem tapasztalhattunk.
– Az EOS-1D Mark IV fejlesztése közben figyelmesen tanulmányoztuk a fotósoktól érkező véleményeket és különleges igényeiknek megfelelő fényképezőgépet készítettünk nekik – mondta Shinbori úr, a Canon Inc. fényképezőgépek fejlesztését végző részlegének vezetője, majd folytatta: – A kiváló, teljesen új CMOS érzékelő és a DIGIC 4 jelfeldolgozó lehetővé teszi a fotósok számára, hogy a legjobb képekkel jelentkezzenek az egyre élesebb verseny jellemezte piacon.

Nagyon érzékeny, kereszt típusú élességállítás A Canon EOS-1D Mark IV gépben teljesen új, 45-pontos AF rendszer van 39 f/2,8 érzékenységű kereszt típusú érzékelővel.
Az AF konzekvensen jó álló és mozgó téma esetén egyaránt, függetlenül attól, hogy melyik AF pont van használatban.
A megnövelt érzékenységű 45 AF pont közül mindegyik kiválasztható. A szélen és középen lévő pontok teljesítőképessége azonos.

A teljes AF rendszert mikroprocesszor vezérli, lehetővé téve a gyors és precíz élességállítást, még a 10 kép/másodperces sorozat közben is.
A Canon újonnan fejlesztett AI Servo II AF precízebb a mozgó témák követésében az erre a feladatra készített processzor nagy teljesítményének köszönhetően.
Az általános teljesítmény nagyobb, az élességállítás megbízhatóbb lett kis kontraszt és szélsőséges csillogás mellet is.
A rugalmasságot sok automatikus és kézi AF funkció növeli, ilyenek az AF Stop gomb az objektíven, és a Canon új szpot AF funkciója.
A szpot AF precízebb élességállítási területet jelent, mert a fotósoknak szüksége lehet a tűéles fókuszálásra. A 63-zónás mérőrendszer többféle fénymérési módra alkalmas a 45 AF ponthoz rendelt érzékelőkkel, AF ponthoz kapcsolt és többpontos mérési lehetőségeket kínál.

Az EOS-1D Mark IV-ben egy helyzet-érzékelő működik, mely a gép helyzetéről ad információt, így lehetővé válik különböző AF pontok kijelölése a gép helyzetétől függően.
A vízszintes és függőleges géphelyzet (markolat lent és markolat fent) esetén a helyzethez rendelt AF pontok a géphelyzet gyors megváltoztatásának rugalmasságát adják a témához való alkalmazkodás érdekében.
Az AF pont elrendezést tárolni lehet, majd egy gombnyomással elő lehet hívni a második lehetőséget.

A kettős DIGIC 4 és a CMOS Az igényekhez alakított 16,1 megapixeles, nagyfelbontású APS-H CMOS érzékelő és a kettős DIGIC 4 képfeldolgozó gondoskodik a friss, részlet-gazdag képek gyors előállításáról.
Az APS-H érzékelő a képpontok nagy számán túl a látószöget is előnyösen befolyásolja az 1,3-szeres fókusz tényezővel.
Előnyös ez sport, hír és természetfelvételeknél, amikor a fényképész közel akar kerülni a témához, meg akarja tartani a nagy rekeszt, anélkül, hogy nagyobb fókusztávolságú objektívhez folyamodna, mert az általában súlyosabb.

A másodpercenkénti 10 képes sorozatfelvételt teljes, 16,1 megapixeles felbontással a 8-csatornás kiolvasás teszi lehetővé, ellátja a DIGIC 4 processzort, miközben a 14 bites analóg-digitális (A/D) átalakítás alatt a képek színe érintetlen marad.

A 10 kép/másodperces felvételi sebesség a felbontás legkisebb csökkenése nélkül, azt jelenti, hogy a EOS-1D Mark IV a Canon DSLR gépek közül a leggyorsabb sorozatfelvételét készíti automatikus élességállítással.
A kettős DIGIC 4 megnövelt feldolgozó-kapacitása bírja a kép nagyobb felbontása miatt 60%-kal megnövekedett adatmennyiséget is, ezért az EOS-1D Mark IV 121 nagy JPEG és 28 RAW képet is képes rögzíteni UDMA 6 kártyára.
Ideális ez sporthoz és utcai felvételekhez, ahol az eseményeik gyorsan történnek.

A EOS-1D Mark IV automatikus megvilágítás optimalizálója (ALO, Auto Lighting Optimizer) az első eset, hogy ilyen funkció professzionális EOS vázban működik, hogy korrigálja a képek világosságát és kontrasztját a rögzítés pillanatában, a frissített képstílusokkal együtt.
Ezek a funkciók segítik a fotósokat abban, hogy a megismételhetetlen eseményekre koncentrálhassanak, és a fényképezőgépből egyenesen a nyomdába mehessen a kép, megtakarítva az utómunkálatok időveszteségét.

A képadat írása a EOS-1D Mark IV CF memóriakártyájára gyors, mivel a kompatibilitás teljes az UDMA 6 Flash memóriakártyákkal.
A rugalmasságot tovább növeli, hogy a rögzítés Secure Digital/SDHC kártyára is történhet, így a fotósok gyűjthetik felvételeiket addig, míg az igazit el nem készítik.

Kiemelkedő teljesítmény gyenge fényben

A EOS-1D Mark IV nagyon jól teljesít szélsőségesen gyenge fényben is.
Az érzékenység rendesen 100 12 800 ISO között van, míg a kiterjesztett skála 50 és 102 400 közötti – a legnagyobb ISO érték a Canon SLR-ek között.
A EOS-1D Mark IV e kivételes teljesítménye gyenge fényben is alkalmassá teszi a gépet éjszakai események fényképezésére, ahol egyébként lehetetlen lenne a felvételek készítése.

Az intelligens zajcsökkentő technika a zajt minimalizálja a világosság- és a színjelben egyaránt, megtartva a színegyensúlyt, miközben a képminőség feletti irányítás mindig a fotográfusnál marad.
A 16,1 megapixeles APS-H CMOS érzékelő hézag nélküli mikrolencséivel, kevesebb áramkörével, érzékenyebb, nagy kapacitású fotódiódáival gondoskodik a fény leghatékonyabb használatáról, ami szükséges a jó teljesítményhez gyenge fényben.

Szélsőséges körülményekre tervezve – robosztus, időjárásálló és hordozható

Kategóriájában könnyű, magnéziumötvözet váza jó védelmet ad az ütődések ellen.
A EOS-1D Mark IV ergonómiailag is előnyére változott. Új formájú gombjai, melyek kattanása határozottabb, még kesztyűben is kezelhetők, ha rossz időben szükséges.
A EOS-1D Mark IV szerkezetét 76 gumitömítés védi a kezelőszerveknél és illesztéseknél.
Por és vízálló az időjárásálló EF objektívek és Speedlite EX vakuk használatakor.

A Clear View II LCD 920 000 képpontja és VGA felbontása, a legnehezebb körülmények között is egyszerűvé teszi a képek és videók azonnali lejátszását.
Az LCD panel és a védőréteg közötti hézag fotóelasztikus anyaggal van kitöltve, ami lecsökkenti a fény visszaverődését, javítva a kép megjelenítésének tisztaságát.
Az LCD régebbi akril védőfedelét most karcolásálló megerősített üvegre cserélték.

A EOS-1D Mark IV képérzékelőjének pormentességéről beépített tisztítórendszer gondoskodik, így a felvételek még nehéz körülmények között is tiszták lesznek.

Filmszerű, nagy felbontású videó

Az állóképek tökéletes minősége mellett a Canon EOS-1D Mark IV 1080p nagy felbontású (HD) videó felvételére is alkalmas 30, 25 és 24 kép/másodperces frekvenciával, de 720p felbontásban 60 és 50 kép/másodperc is választható.
A szabvány PAL, NTSC és natív 1080/24p lehet. A kézi expozíció teljes mértékben használható, az operatőr tehát kiválaszthatja kívánt mélységélességet.
Az EOS-1D Mark IV egy gombja programozható a videofelvétel gyors elindítására, így a HD felvétel egyetlen gombnyomással indítható. Az EOS-1D Mark IV mini HDMI kimenetét HD TV-hez csatlakoztatva a videó és a képek megjeleníthetők.

Testre szabható

Az Canon EOS-1D Mark IV rugalmasan a kívánalmakhoz alakítható, hogy a gép funkcióit teljes mértékben használhassa.
Az automatikus expozíció (AE) és a vaku expozíció (FE) finombeállításával például két géppel egyforma felvételeket lehet készíteni, vagy csak egyszerűen saját igényeihez vagy ízléséhez igazíthatja a beállításokat.
A használói profilokat a memóriakártyán lehet tárolni, másik EOS-1D Mark IV gépre átvinni, hogy azon másik fényképész ugyanolyan beállításokkal dolgozhasson, ha szükséges.

Másik, személyre szabható képesség a szerzői jogi információ hozzáadása közvetlenül a gépben.
Ezzel a funkcióval a fotósok adataikat a kép mellé csatolhatják, elkerülve ezzel az utólagos adatbevitelt, sőt a képek a megrendelőkhöz is gyorsabban juthatnak el így.

Beépített mikrofon szolgál a hangos megjegyzések rögzítésére, így a képek története és tartalma sokkal könnyebben nyomon követhető.

Canon EOS-1D Mark IV – főbb jellemzők:
• Új, 16,1 megapixeles APS-H CMOS képérzékelő
• 10 képkocka másodpercenként sorozatfelvételkor
• Legfeljebb 121 nagy méretű JPEG kép egyetlen sorozatban
• 45-pontos nagy területű AF 39 f/2,8 érzékenységű kereszt típusú érzékelővel
• Nagy sebességű kettős DIGIC 4 a kiemelkedő képminőségért
• 12 800-as ISO érzékenység, bővíthető 102 400-ra
• Teljes HD videó felvétel 30, 25 és 24 kép/másodperccel
• 3”-es Clear View II LCD képernyő élőkép móddal
• Tartós, víznek és pornak ellenálló váz 76 gumitömítéssel
• Minden Canon EF objektívvel és Speedlite EX vakuval kompatibilis
• Kapható – új EOS-1D MARK IV K297 vezetéknélküli átvivő (kompatibilis a jelenlegi WFT-E2 vezetéknélküli fájlátvivővel)

Tartozékok
EOS rendszerkompatibilitás

Az EOS-1D Mark IV minden létező EOS 1D Mark III tartozékkal, EF objektívvel (kivéve EF-S objektívek) és EX sorozatú Speedlite vakukkal kompatibilis.
Vezeték nélküli fényképezés és képátvitel a külön megvásárolható WFT-E2 II vezeték nélküli fájlátvivővel lehetséges.
Az új EOS-1D MARK IV tartozékok visszamenőlegesen kompatibilisak lesznek az EOS 1D Mark III vázakkal a működtetőprogram frissítése után.


Vissza   |   Hírarchívum


Keresés


Kosár

jelenleg 0 terméket tartalmaz
összesen 0 Ft értékben

Bejelentkezés

e-mail:
jelszó:
  Regisztráció
  Elfelejtett jelszó
(C) FotóSarok - vizuális szolgáltató központ, Minden jog fenntartva.
E-mail:
Telefon: +36 30 663 2900  |  1092 Budapest, Erkel utca 6.