Termékeink

Hírlevél megrendelése

Partnereink

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Címlap


Canon EOS-1D Mark IV - Sajtóközlemény

2009-10-20 0:00
London, 2009. október 20. – A Canon ma bejelentette az új EOS-1D Mark IV piacra hozatalát.
Az EOS-1D Mark IV gyors, digitális SLR (DSLR) fényképezőgép professzionális fotósok számára, hogy megörökíthessék a pillanatok tört részét nagy felbontásban, a legkritikusabb körülmények között is.
Sportesemények, tudósítások és természet fotózására egyaránt ideális, mert a Canon EOS-1D Mark IV gyorsan és hatékonyan készít nagy- felbontású képeket. Ideális fényképezőgép olyan fotósoknak, akiknek megbízhatóságra van szükségük a gyorsan pergő események között, izgalmas helyzetekben.

A fejlesztésnél figyelembe vették a professzionális fotósoktól érkező visszajelzéseket is. A EOS-1D Mark IV a 16,1 megapixeles Canon APS-H CMOS képérzékelővel működik.
A kettős DIGIC 4 processzor teszi lehetővé a nagyfelbontású sorozatok felvételét 10 kép/másodperc sebességgel, és biztosít olyan nagy érzékenységet, amilyet Canon fényképezőgépben még eddig nem tapasztalhattunk.
– Az EOS-1D Mark IV fejlesztése közben figyelmesen tanulmányoztuk a fotósoktól érkező véleményeket és különleges igényeiknek megfelelő fényképezőgépet készítettünk nekik – mondta Shinbori úr, a Canon Inc. fényképezőgépek fejlesztését végző részlegének vezetője, majd folytatta: – A kiváló, teljesen új CMOS érzékelő és a DIGIC 4 jelfeldolgozó lehetővé teszi a fotósok számára, hogy a legjobb képekkel jelentkezzenek az egyre élesebb verseny jellemezte piacon.

Nagyon érzékeny, kereszt típusú élességállítás A Canon EOS-1D Mark IV gépben teljesen új, 45-pontos AF rendszer van 39 f/2,8 érzékenységű kereszt típusú érzékelővel.
Az AF konzekvensen jó álló és mozgó téma esetén egyaránt, függetlenül attól, hogy melyik AF pont van használatban.
A megnövelt érzékenységű 45 AF pont közül mindegyik kiválasztható. A szélen és középen lévő pontok teljesítőképessége azonos.

A teljes AF rendszert mikroprocesszor vezérli, lehetővé téve a gyors és precíz élességállítást, még a 10 kép/másodperces sorozat közben is.
A Canon újonnan fejlesztett AI Servo II AF precízebb a mozgó témák követésében az erre a feladatra készített processzor nagy teljesítményének köszönhetően.
Az általános teljesítmény nagyobb, az élességállítás megbízhatóbb lett kis kontraszt és szélsőséges csillogás mellet is.
A rugalmasságot sok automatikus és kézi AF funkció növeli, ilyenek az AF Stop gomb az objektíven, és a Canon új szpot AF funkciója.
A szpot AF precízebb élességállítási területet jelent, mert a fotósoknak szüksége lehet a tűéles fókuszálásra. A 63-zónás mérőrendszer többféle fénymérési módra alkalmas a 45 AF ponthoz rendelt érzékelőkkel, AF ponthoz kapcsolt és többpontos mérési lehetőségeket kínál.

Az EOS-1D Mark IV-ben egy helyzet-érzékelő működik, mely a gép helyzetéről ad információt, így lehetővé válik különböző AF pontok kijelölése a gép helyzetétől függően.
A vízszintes és függőleges géphelyzet (markolat lent és markolat fent) esetén a helyzethez rendelt AF pontok a géphelyzet gyors megváltoztatásának rugalmasságát adják a témához való alkalmazkodás érdekében.
Az AF pont elrendezést tárolni lehet, majd egy gombnyomással elő lehet hívni a második lehetőséget.

A kettős DIGIC 4 és a CMOS Az igényekhez alakított 16,1 megapixeles, nagyfelbontású APS-H CMOS érzékelő és a kettős DIGIC 4 képfeldolgozó gondoskodik a friss, részlet-gazdag képek gyors előállításáról.
Az APS-H érzékelő a képpontok nagy számán túl a látószöget is előnyösen befolyásolja az 1,3-szeres fókusz tényezővel.
Előnyös ez sport, hír és természetfelvételeknél, amikor a fényképész közel akar kerülni a témához, meg akarja tartani a nagy rekeszt, anélkül, hogy nagyobb fókusztávolságú objektívhez folyamodna, mert az általában súlyosabb.

A másodpercenkénti 10 képes sorozatfelvételt teljes, 16,1 megapixeles felbontással a 8-csatornás kiolvasás teszi lehetővé, ellátja a DIGIC 4 processzort, miközben a 14 bites analóg-digitális (A/D) átalakítás alatt a képek színe érintetlen marad.

A 10 kép/másodperces felvételi sebesség a felbontás legkisebb csökkenése nélkül, azt jelenti, hogy a EOS-1D Mark IV a Canon DSLR gépek közül a leggyorsabb sorozatfelvételét készíti automatikus élességállítással.
A kettős DIGIC 4 megnövelt feldolgozó-kapacitása bírja a kép nagyobb felbontása miatt 60%-kal megnövekedett adatmennyiséget is, ezért az EOS-1D Mark IV 121 nagy JPEG és 28 RAW képet is képes rögzíteni UDMA 6 kártyára.
Ideális ez sporthoz és utcai felvételekhez, ahol az eseményeik gyorsan történnek.

A EOS-1D Mark IV automatikus megvilágítás optimalizálója (ALO, Auto Lighting Optimizer) az első eset, hogy ilyen funkció professzionális EOS vázban működik, hogy korrigálja a képek világosságát és kontrasztját a rögzítés pillanatában, a frissített képstílusokkal együtt.
Ezek a funkciók segítik a fotósokat abban, hogy a megismételhetetlen eseményekre koncentrálhassanak, és a fényképezőgépből egyenesen a nyomdába mehessen a kép, megtakarítva az utómunkálatok időveszteségét.

A képadat írása a EOS-1D Mark IV CF memóriakártyájára gyors, mivel a kompatibilitás teljes az UDMA 6 Flash memóriakártyákkal.
A rugalmasságot tovább növeli, hogy a rögzítés Secure Digital/SDHC kártyára is történhet, így a fotósok gyűjthetik felvételeiket addig, míg az igazit el nem készítik.

Kiemelkedő teljesítmény gyenge fényben

A EOS-1D Mark IV nagyon jól teljesít szélsőségesen gyenge fényben is.
Az érzékenység rendesen 100 12 800 ISO között van, míg a kiterjesztett skála 50 és 102 400 közötti – a legnagyobb ISO érték a Canon SLR-ek között.
A EOS-1D Mark IV e kivételes teljesítménye gyenge fényben is alkalmassá teszi a gépet éjszakai események fényképezésére, ahol egyébként lehetetlen lenne a felvételek készítése.

Az intelligens zajcsökkentő technika a zajt minimalizálja a világosság- és a színjelben egyaránt, megtartva a színegyensúlyt, miközben a képminőség feletti irányítás mindig a fotográfusnál marad.
A 16,1 megapixeles APS-H CMOS érzékelő hézag nélküli mikrolencséivel, kevesebb áramkörével, érzékenyebb, nagy kapacitású fotódiódáival gondoskodik a fény leghatékonyabb használatáról, ami szükséges a jó teljesítményhez gyenge fényben.

Szélsőséges körülményekre tervezve – robosztus, időjárásálló és hordozható

Kategóriájában könnyű, magnéziumötvözet váza jó védelmet ad az ütődések ellen.
A EOS-1D Mark IV ergonómiailag is előnyére változott. Új formájú gombjai, melyek kattanása határozottabb, még kesztyűben is kezelhetők, ha rossz időben szükséges.
A EOS-1D Mark IV szerkezetét 76 gumitömítés védi a kezelőszerveknél és illesztéseknél.
Por és vízálló az időjárásálló EF objektívek és Speedlite EX vakuk használatakor.

A Clear View II LCD 920 000 képpontja és VGA felbontása, a legnehezebb körülmények között is egyszerűvé teszi a képek és videók azonnali lejátszását.
Az LCD panel és a védőréteg közötti hézag fotóelasztikus anyaggal van kitöltve, ami lecsökkenti a fény visszaverődését, javítva a kép megjelenítésének tisztaságát.
Az LCD régebbi akril védőfedelét most karcolásálló megerősített üvegre cserélték.

A EOS-1D Mark IV képérzékelőjének pormentességéről beépített tisztítórendszer gondoskodik, így a felvételek még nehéz körülmények között is tiszták lesznek.

Filmszerű, nagy felbontású videó

Az állóképek tökéletes minősége mellett a Canon EOS-1D Mark IV 1080p nagy felbontású (HD) videó felvételére is alkalmas 30, 25 és 24 kép/másodperces frekvenciával, de 720p felbontásban 60 és 50 kép/másodperc is választható.
A szabvány PAL, NTSC és natív 1080/24p lehet. A kézi expozíció teljes mértékben használható, az operatőr tehát kiválaszthatja kívánt mélységélességet.
Az EOS-1D Mark IV egy gombja programozható a videofelvétel gyors elindítására, így a HD felvétel egyetlen gombnyomással indítható. Az EOS-1D Mark IV mini HDMI kimenetét HD TV-hez csatlakoztatva a videó és a képek megjeleníthetők.

Testre szabható

Az Canon EOS-1D Mark IV rugalmasan a kívánalmakhoz alakítható, hogy a gép funkcióit teljes mértékben használhassa.
Az automatikus expozíció (AE) és a vaku expozíció (FE) finombeállításával például két géppel egyforma felvételeket lehet készíteni, vagy csak egyszerűen saját igényeihez vagy ízléséhez igazíthatja a beállításokat.
A használói profilokat a memóriakártyán lehet tárolni, másik EOS-1D Mark IV gépre átvinni, hogy azon másik fényképész ugyanolyan beállításokkal dolgozhasson, ha szükséges.

Másik, személyre szabható képesség a szerzői jogi információ hozzáadása közvetlenül a gépben.
Ezzel a funkcióval a fotósok adataikat a kép mellé csatolhatják, elkerülve ezzel az utólagos adatbevitelt, sőt a képek a megrendelőkhöz is gyorsabban juthatnak el így.

Beépített mikrofon szolgál a hangos megjegyzések rögzítésére, így a képek története és tartalma sokkal könnyebben nyomon követhető.

Canon EOS-1D Mark IV – főbb jellemzők:
• Új, 16,1 megapixeles APS-H CMOS képérzékelő
• 10 képkocka másodpercenként sorozatfelvételkor
• Legfeljebb 121 nagy méretű JPEG kép egyetlen sorozatban
• 45-pontos nagy területű AF 39 f/2,8 érzékenységű kereszt típusú érzékelővel
• Nagy sebességű kettős DIGIC 4 a kiemelkedő képminőségért
• 12 800-as ISO érzékenység, bővíthető 102 400-ra
• Teljes HD videó felvétel 30, 25 és 24 kép/másodperccel
• 3”-es Clear View II LCD képernyő élőkép móddal
• Tartós, víznek és pornak ellenálló váz 76 gumitömítéssel
• Minden Canon EF objektívvel és Speedlite EX vakuval kompatibilis
• Kapható – új EOS-1D MARK IV K297 vezetéknélküli átvivő (kompatibilis a jelenlegi WFT-E2 vezetéknélküli fájlátvivővel)

Tartozékok
EOS rendszerkompatibilitás

Az EOS-1D Mark IV minden létező EOS 1D Mark III tartozékkal, EF objektívvel (kivéve EF-S objektívek) és EX sorozatú Speedlite vakukkal kompatibilis.
Vezeték nélküli fényképezés és képátvitel a külön megvásárolható WFT-E2 II vezeték nélküli fájlátvivővel lehetséges.
Az új EOS-1D MARK IV tartozékok visszamenőlegesen kompatibilisak lesznek az EOS 1D Mark III vázakkal a működtetőprogram frissítése után.


Vissza   |   Hírarchívum


Keresés


Kosár

jelenleg 0 terméket tartalmaz
összesen 0 Ft értékben

Bejelentkezés

e-mail:
jelszó:
  Regisztráció
  Elfelejtett jelszó
(C) FotóSarok - vizuális szolgáltató központ, Minden jog fenntartva.
E-mail:
Telefon: +36 30 663 2900  |  1092 Budapest, Erkel utca 6.