Termékeink

Készletkisöprés
DSLR
Canon
Nikon
Tartozékok
Markolatok
Kompakt fényképezőgépek
MILC fényképezőgépek
Objektívek
Fix gyújtótávolságú
Canon bajonett
Nikon bajonett
Zoom
Canon bajonett
Nikon bajonett
Telekonverter
Közgyűrűk, előtétlencsék
Objektívsapkák
Napellenzők
Vakuk és lámpák
Rendszervakuk
Vakukioldók
Fényformálók
Tartozékok
LED lámpák
Top termékek
Akciókamerák
Videókamerák
Tartozékok
GoPro tartozékok
GoPro
DJI termékek
Feiyu-tech
Használt cikkek
Objektívek
Fix gyújtótávolságú
Zoom
Állványok
Táskák, tokok, hátizsákok
Think Tank
Lowepro
Lowepro
Case Logic
Case Logic
Vanguard
Vakuk
Markolatok
Memóriakártyák
CF kártyák
SD kártyák
microSD kártyák
Pendrive
Tartozékok
Ajándékutalványok
Energiaellátás
Akkumulátorok
Elemek
Töltők
Jupio
Tisztítókellékek
Objektívhez
Fényképezőgéphez
Állványok
Egylábú állványok
Háromlábú állványok
Állványfejek
Különleges állványok
SIRUI
Készleten lévő állványok
Táskák, tokok, hátizsákok, mellények
Táskák
Hátizsákok
Videótáskák
Tokok
Mellények
Tartozékok
Think Tank
Lowepro
Case Logic
Vanguard táskák
Távcsövek
Szűrők
UV szűrők
Protector szűrők
Lapszűrők
Cirkulár polár szűrők
ND szűrők
Tartozékok
Infra szűrők
White Balance szűrők
Tartozék
Stúdiótechnika
Vakuk, vakuszettek
Lámpák
Fényformálók
Fénymérők
Hátterek
Tartozékok
Állványok
Könyvek, folyóiratok
Magazinok
Könyvek
Kiemelt termékek
Tanfolyamok, túrák
Általános tanfolyamok
Bannerek-01

Hírlevél megrendelése

Partnereink

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Címlap


Lépjen tovább az új Nikon D90-nel

2008-08-27 0:00
A Nikon Europe ma bejelentette a következő nagy előrelépést a középkategóriás DX-formátumú D-SLR gépeinek választékában: az új modell neve D90.
Ez a világ első, videofunkcióval is rendelkező középkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgépe, amely valódi filmszerű élményt és kivételes képminőséget kínál.
A D90 innovatív, nagy teljesítményű funkcióit a Nikon új generációs DX-formátumú csúcsmodelljétől, a D300-tól örökölte.
Ez a gép új lehetőséget nyit valamennyi amatőr fotós számára.
A D90 minőségének garanciája a 12,3 tényleges megapixel felbontás, az újonnan tervezett, DX-formátumú CMOS-képérzékelő és a Nikon saját EXPEED képfeldolgozási koncepciója.
A fejlett funkciók, például az Élő nézet, a Fényképezési helyzetfelismerő rendszer, az Aktív D-Lighting, a Képszabályozás és az ISO 200–3200 érzékenységtartomány (amely kibővíthető ISO 6400 egyenértékre a Hi1 és ISO 100 egyenértékre a Lo1 beállítással) szinte minden helyzetben lehetővé teszik a kreatív fényképezést.
A funkciók könnyű használhatóságát az ergonomikus váz és a kezelőszervek értelemszerű elrendezése garantálja.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe B.V. termékmenedzsere a következőket mondta: „A D90 a D300-tól örökölt képalkotási technológiát olyan innovatív funkciókkal ötvözi, mint az Élő nézet, a D-Movie, a Fényképezési helyzetfelismerő rendszer és a Képszabályozás.
A Nikon ismét megerősítette vezető szerepét a képalkotási technológia területén.
Ha mindehhez még hozzávesszük a gép többi kiváló tulajdonságát, például a CMOS-képérzékelőt és a rendkívül nagy ISO érzékenységtartományt, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az új modell minden lelkes fotósnak a kedvére válik, aki a továbblépés lehetőségét keresi.”

Kiemelkedő képminőség

A D90 fantasztikusan részletgazdag és kiválóan nagyítható képeket készít 12,3 tényleges megapixeles felbontásának és a tökéletesített DX-formátumú CMOS-képérzékelőjének köszönhetően.
A gép érzékenységtartománya ISO 200–3200 (amely kibővíthető ISO 6400 egyenértékre a Hi1 és ISO 100 egyenértékre a Lo1 beállítással), ennél fogva a képek zajszintje alacsony, részletgazdagságuk meggyőző, a tónusátmeneteik pedig várakozáson felüli minőségűek.
A D90 optimalizált EXPEED technológiája biztosítja azt a kiváló minőségű, gyors adatfeldolgozó képességet, amiről a Nikon professzionális D-SLR gépei is ismertek.
Az EXPEED ezen felül más nagy teljesítményű funkciók, például az Élő nézet és az új Arcérzékelő rendszer működését is tovább javítja.
Az árnyékos és csúcsfényes képterületek nagy kontrasztú megvilágítás esetén gyakran elvesző, fontos részleteit az Aktív D-Lighting funkció menti meg, amely a megfelelő kontraszt elérésére felvételkészítés közben helyi tónusszabályozást alkalmaz.
A további kreativitás záloga pedig a Képszabályozás, amellyel egyedire szabhatja képeinek megjelenését és hangulatát.
Hat beállítás közül választhat, amelyek között most már megtalálható az új Portré és Tájkép opció is.

Segítő kéz

A Fényképezési helyzetfelismerő rendszer a D3 és D300 modellekben debütált.
A D90-ben is megtalálható funkció egy 420 képpontos RGB-érzékelő segítségével elemzi az adott helyzetet és a téma színadatait.
Ezekre az információkra alapozva a gép a zár kioldása előtt optimalizálja az élességállítást, az expozíciót és a fehéregyensúlyt.
A D90 az emberi arcokat is felismeri (legfeljebb ötöt egy képen), majd újszerű élességgel és pontossággal, természetesebb bőrtónusokkal örökíti meg őket.
A 11 pontos automatikus élességállítás mód használatakor a fényképezőgép a téma színadatainak felhasználásával a téma mozgása közben is rajta tartja az élességet.
Amikor sikerült megörökíteni az elképzelt kompozíciót, akkor jöhetnek a D90 beépített képszerkesztő funkciói, amelyekkel könnyen módosíthatja képeit még a fényképezőgépben.
Több új retusálási lehetőséget is rendelkezésre áll: a Torzításcsökkentés az objektív torzítását korrigálja, a Kiegyenesítés a kép dőlését szünteti meg, a Halszem pedig a halszem objektív használatához hasonló hatást kelt.
Többféle visszajátszási funkció segíti a képek visszajátszását és a megfelelő felvétel kiválasztását, például: 72 kisképes megjelenítés, naptár szerint visszajátszás és a kép kinagyított részletéhez tartozó hisztogram megjelenítése.

Mozgásban az élet

A D90 az első video funkcióval rendelkező, középkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgép, amellyel kiváló minőségű, kreatív videókat készíthet motion JPEG formátumban.
A D90 képérzékelője jóval nagyobb, mint az átlagos videokameráé, ennél fogva jobb képminőséget, kisebb mélységélességet, gyenge megvilágítás esetén pedig kivételes ISO teljesítményt kínál.
A NIKKOR objektívek széles választékának használata, a halszem objektívtől a nagy látószögűn át a szuper-telefotó objektívig, még több kreativitást és drámai hatást vihet bele a felvett videókba.
A videók a fényképezőgépen hanggal együtt visszajátszhatók a gépbe épített egyedi, nagy teljesítményű hangszóró/mikrofon-rendszernek köszönhetően.
A D90 fix betekintési távolságú, pentaprizmás keresőjének kb. 96%-os képfedése van.
Amikor pedig nem tud vagy nem akar a keresőbe nézni, egyszerűen nyomja meg a D90 Élő nézet gombját, és a 7,62 centiméteres, kb. 920 ezer képpontos, 170 fokos megtekintési szögű LCD-monitoron máris megjelenik az Élő nézet mód képe.
A mód háromféle kontrasztérzékelő AF-módot támogat: az Arc-prioritás, a széles AF mező, valamint a normál AF mező módot.
Ha nem tudja eldönteni, hogy milyen beállításokat érdemes használnia egy adott helyzetben, akkor próbálja ki a fejlett motívumprogramokat, az Aktív D-Lighting funkciót és a Képszabályozást, és csodálatos, éles képeket készít majd minden alkalommal.

Ne maradjon le egyetlen felvételről sem

Kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor pont a legjobb felvétel elkészítése előtt merül le a fényképezőgép akkumulátora.
A Nikon épp ezért rendkívül hatékonyra tervezte a D90-et: körülbelül 850 felvételt készíthet vele az akkumulátor egyetlen feltöltésével.
A pontos expozíció alapja a precíz záregység.
A D90 elektronikusan idővezérelt záregységét kifejezetten a hosszú távon is pontos működésre tervezték, és kimerítő, 100 000 kioldási cikluson át tartó tesztnek vetették alá.
Az örökös készenlét érdekében a D90 mindössze 0,15 másodperc alatt elindul, kioldási késedelme csupán 65 ezredmásodperc, és 4,5 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes, hogy ön soha ne maradjon le arról az igazán fontos fényképről.
A 72 kisképes visszajátszás, a zenés Pictmotion diavetítések, a külön beszerezhető GPS-egység használatakor geotag-információval ellátható képek, a „my Picturetown” kiszolgálóra való azonnali feltöltés lehetősége és a HDMI-kompatibilitás pedig azt jelenti, hogy a képek elrendezése és megosztása során is több szórakozásra és élvezetre számíthat, mint korábban bármikor.

Ha a termékről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu


Vissza   |   Hírarchívum


Keresés


Kosár

jelenleg 0 terméket tartalmaz
összesen 0 Ft értékben

Bejelentkezés

e-mail:
jelszó:
  Regisztráció
  Elfelejtett jelszó
(C) FotóSarok - vizuális szolgáltató központ, Minden jog fenntartva.
E-mail:
Telefon: +36 30 663 2900  |  1092 Budapest, Erkel utca 6.