Termékeink

Hírlevél megrendelése

Partnereink

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Címlap


Nikon D700 - Sajtóközlemény

2008-07-01 0:00
A Nikon Europe örömmel jelenti be vadonatúj, FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépét, a 12,1 megapixeles Nikon D700 modellt, amely kisebb formátumban, még több fotós számára lehetővé teszi a Nikon D3 elismert képminőségének élvezetét.

„A Nikon D3 egy csapásra meghódította a gyorsan mozgó témák fényképezésére specializálódott iparágat, és számos profi fotóst arra ösztönzött, hogy márkát váltson – a D700 fényképezőgéptől a trend folytatódását várjuk” – mondta Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális termékekért és szolgáltatásokért felelős menedzsere.
Hozzátette: „A D700 kitűnő teljesítményt nyújt különösen gyenge fényben és nagy kontrasztú megvilágítás esetén egyaránt – manapság ezek jelentik a fényképezőgépek megítélésének fő szempontjait –, és megerősíti a Nikon folyamatos törekvését a jövő képalkotási igényeinek való megfelelésre.”

A D700 megörökölte a D3 fényképezőgép „nélkülözhetetlen” képminőségét.
A készülék ugyanazokra az alapvető technológiákra épül, így például nagy érzékenységű, nagy képponttávolságú, 12,1 tényleges megapixeles CMOS-képérzékelővel és résmentes mikrolencse-elrendezéssel büszkélkedhet, melyek széles ISO érzékenység-tartományban világos, tiszta képfájlokat eredményeznek.
Nagy sebességű, innovatív EXPEED képfeldolgozó rendszerének, 14 bites analóg-digitális konverziójának és 16 bites képfeldolgozási útvonalának köszönhetően a D700 biztosítja a jelentős mértékű nagyítási és leképezési arány eléréséhez szükséges részletességet és egyenletes átmenetet.

A D700 ideális választást jelent azok számára, akiknek olyan, tökéletesen a kézbe illő digitális tükörreflexes fényképezőgépre van szükségük, amellyel mozgás közben is kitűnő fényképeket készíthetnek, és nem kell lemondaniuk a készülék tartóssága, valamint a környezeti hatásokkal, például a nedvességgel és a porral szembeni ellenállósága iránt támasztott igényekről.
A D700 képérzékelő-tisztítás funkcióval rendelkezik, amely magas frekvenciájú rezgésekkel csökkenti a képérzékelő felületén előforduló porosodást.
A kisméretű 1500 mAh EN-EL3e lítium-ion akkumulátorral gyors, 5 kép/mp képtovábbítási sebesség érhető el, amely a külön megvásárolható, és a nagy teljesítményű, 2500 mAh EN-EL4a akkumulátor használatát lehetővé tevő MB-D10 elemtartó markolattal igény szerint akár 8 kép/mp sebességre növelhető.
Ennek köszönhetően a D3 és a D300 modellt már használó fotósok teljesen azonos forrásból biztosíthatják készülékeik tápellátását.
Az új modell remek újdonsága a praktikus, beépített, automatikusan felnyíló i-TTL vaku, amely 24 mm-es objektívnek megfelelő fedettséget biztosít, és tökéletesen alkalmas diszkrét vakus fényképezéshez olyan esetekben, amikor külső vaku használata kényelmetlen lenne.

Vonzó ára ellenére a D700 kiváló funkciók átfogó tárházát biztosítja kompromisszumok nélkül; ide közé tartozik a kiemelkedően gyors, mindössze 40 ezredmásodperces kioldási késedelem, a tökéletes pontosságáról híres, 51 pontos MultiCAM3500 AF-rendszer, a DX-kivágás mód és a kontrasztérzékelő AF-et alkalmazó Élő nézet, amelyet az új modell a D3 és a D300 fényképezőgépnél már jól bevált, nagy felbontású, 7,62 centiméteres TFT-monitoron jelenít meg.
Az FX-formátumú fényképezőgépek egyik legfontosabb jellemzője a kereső által nyújtott élmény, és ezt biztosítandó a D700 keresője kiváló, tömör üvegből készült pentaprizmájának, 95%-os képfedésének és állítható LED-es AF-pont megvilágításának köszönhetően világos, zavartalan képélményt kínál.
A fényképezőgép új, intelligens funkciója Élő nézet módban megjeleníti a Virtuális horizont szintjelzőt, melynek segítségével a fotós meghatározhatja a kézben tartott készülék tájolását.

A D700 készüléket a jövő igényeinek megfelelően, azonban a múlt tapasztalatainak figyelembevételével tervezték.
A Nikon legelső NIKKOR objektívjeinek 75. évfordulóját ünnepli, és idáig több mint 40 milliót adott el belőlük.
Az intelligens képfeldolgozó technológiák révén, melyek lehetővé teszik a periférikus megvilágítás (vignettálás) és a kromatikus aberráció szabályozását, a fotósok újból felfedezhetik a meglévő NIKKOR F bajonettzáras objektívjeikben rejlő kreatív lehetőségeket.
A kezdő fotósok számára a Nikon folyamatosan bővülő Teljes Képalkotó Rendszere objektíveket, vakukat, szoftvereket és tartozékokat kínál, amelyek most és a jövőben teljes körű megoldást nyújtanak bármilyen fényképezési problémára.

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu


Vissza   |   Hírarchívum


Keresés


Kosár

jelenleg 0 terméket tartalmaz
összesen 0 Ft értékben

Bejelentkezés

e-mail:
jelszó:
  Regisztráció
  Elfelejtett jelszó
(C) FotóSarok - vizuális szolgáltató központ, Minden jog fenntartva.
E-mail:
Telefon: +36 30 663 2900  |  1092 Budapest, Erkel utca 6.